lördag 9 juli 2011

Norrtälje Hallstavik Harg


Runt tältet surrade det intensivt. Kändes skönt att ligga på insidan av duken. Tänk om myggorna kollektivt bestämt sig för att leta efter ett litet hål som de tyst skulle smyga in i tusental, placera sig i trupper längs tältdukens sömmar och sen på ett surrigt kommando anfalla mig.

Tänkte sen på hur det blir i norrland där myggorna inte surrar utan pågrund av sin storlek mullrar. Så kan en förvirrad hjärna efter en varm dag fantisera. Nåja det var inte det, jag skulle skriva om. Cyklingen från Norrtälje var helt underbar lagomt mycket kuperad med fantastiskta yver, skickar med några bilder. Hoppas att den förtsatta färden går genom ett liknande landskap, men det är nog lite drömmar som inte kommer att förvärkligas.

Första vurpan i dag, en bil som gav otydliga signaler, tillslut fanns ingen hastighet, kvar och jag föll lugnt och försiktigt i sidled. Inte en skråma bara lite irritation.

Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

torsdag 7 juli 2011

Norrtälje och vila

Min kropp säger vila, mitt huvud säger cykla. Sitter just nu på Norrtälje bibliotek, skönt med lite skugga. Temperaturen är hög och solen intensiv. Låter kroppen segra (vilket den lär göra oavsett) cyklar bara nödvändiga 3 mil idag.

Behöver göra lite planeringsarbete för resterande resa. Vila benen ska bli skönt.Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

onsdag 6 juli 2011

Mot Norrtälje

Ännu en dag med skön cykling. Träffade två gentlemen och det var ett skönt samtal som utspelade sig. Sen tog vägen slut! Du ser på hålet att jag inte han bromsa, En man jag träffade på vägen rekomenderade en genväg, vilket bevisade sig bli en sen väg. Även om det var väldigt svårcyklat så så var det roligt och upplivande skickar med en bild på det bättre underlaget. Rastat i Karby vidare till Brottby, Berghamra och Norrtälje.

Tydligen kallades "genvägen" Roslagsleden dvs vandringsled.


Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

tisdag 5 juli 2011

Från Hallunda till Täby

Här lite utsikt från Västerbrom i Stockholm.

Stockholm på cykel var komplicerat: motstridiga skyltningar, vridna skytar, övermålade skyltar och givetvis vägarbeten där finns inga skyltar.

Men Stockholmare av alla nationaliteter är hjälpsamma och generösa med tips ideer och hjälp.

Lunch med utmärkt mycket god matig svampsoppa avnjöts hemma hos svägerska en kopp kaffe och sen trampa vidare.

När jag lämnat stan på väg norrut träffade jag Peter en trevlig man som älskar att cykla. Han ville ha en likadan cykel som mig. Vi utbytte telefonnummer efter ett långt och trevligt samtal.

Sen har jag cyklat det vackraste avsnittet hitills av cykelspåret, kilometer efter kilometer vid havet ljummen vind skön temperatur runt 20. Stocksund heter området helt fantastiskt.

Nu ska jag snart sova i det fria.Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

måndag 4 juli 2011

Till Hallunda (Sthlm)


Kustvägen mellan Nyköping - Hallunda (Sthlm) bjöd på en varierad och skön cykeltur. Öppna ytor, skog, backar och plan mark. Mest asfalt men även en fantastisk sträcka med grusväg som förde mig varsamt genom ett riktigt kulturlandskap. När jag i vanlig ordning lagade mat på en parkeringsplats, kom det två tjejer i 14 årsålder och frågade om jag hade pump, Deras cykeldäck så lite platta ut. Javisst får ni det, dom pumpade på och när dom var klara frågade vart dom skulle så berättade dom att dom hade gjort en lista med saker dom ville göra innan dom skulle dö.

13 år och redan så visa, att sätta mål och kämpa för att nå dom det är härligt. Jag hoppas att dom orkade fram till Salem om inte så hoppas jag dom provar igen och igen ända till det dom klarar sina 10 mil.

I morse hände en liten otäck grej.

Men först förhistorien: Igår hittade jag ett fint lite skogigt område att slå upp mitt tält. Det blev en mossbeväxt berghäll lite ojämn men madrassen och tältet fick plats. Däremot så kunde jag inte få ner några tältpinnar.

Under natten måste jag i sömnen förflyttat tältet för strax efter klockan 6 i morse rullade tältet runt. Det kändes riktigt otäckt och oväntat.

Om go och välcyklad dag.

PS Mosken ligger i Hallunda, jag gillar ett kulturellt land med mångfalld av människor och uttryck.
Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

Från Nyköping


Så är det dax att cykla vidare mot nya upplevelser. Lämnar här min yngste bror med familj, som haft den stora tålmodigheten att ha mig inhyst.

Naturbilderna är hämtade längs Kustvägen mot TrosaBarnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa

söndag 3 juli 2011

Vilodag med magproblem

Kanske värmen men nu är jag kurrant och i morgon Söndag cyklar jag vidare. När jag tänker tillbaks på tidigare upplevelser så var nog denna en av de mest sköna. Havet ,vinden och matlagningen.

I morgon, okej idag, Söndag lämnar jag Nyköping och trampar vidare mot Trosa och Stockholm


Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.
Posted by Picasa