lördag 24 april 2010

En härlig mötesplats

Idag fanns jag tillsammans med cykeln på 45an dagarna här i Säffle. Ett köpcentra med lite olika affärer bland annat Sportringen som är en av mina sponsorer. Cykeln har en viss attraktionsförmåga som gör att människor stannar till kommenterar och pratar.

Det är fantastiskt roligt, det finns många frågor om cykeln, varför jag gör det jag gör och om Barnfonden som jag cyklar för. Efter några timmar när det glesnade ut i köpcentrat trampade jag iväg till torget i Säffle där det var "Gubbdag". Givetvis fanns det bilar, båtar och annat "manligt" på torget och även cyklar däribland min. Tyvärr glömde jag kameran. Ni får kika på inlägget nedanför så har ni i alla fall en bild sen i torsdags.

Sen har vi haft lite kalas här hemma och klockan 22.00 stod jag ute i svarta kalla natten och skruvade på min cykel. Man kan inte annat än förstå att det behövs både en och annan skruv lös för att lördag kväll hålla på på dette viset.

Men å andra sidan är det väl lika bra att vänja sig att lördagarna kommer att vara jag och cykeln ett tag framåt.

Imorgon blir det intervju med lokaltidningen och mer skruvande och fixande på tja ni vet vem. I morgon lovar jag att det blir lite bilder.

Dagens citat
"Sanningen smärtar. Kanske inte så mycket som att kasta sig upp på en cykel utan sadel, men den smärtar". Källa:Frank Drebin

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

torsdag 22 april 2010

Nu jobbar cykeln


Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Nu har min cykel landat hos Sportringen i Säffle en av mina sponsorer. Där ska den jobba för resan några dagar, väcka uppmärksamhet och intresse allt för att locka besökare till bloggen. För att där kanske hitta inspiration att leva sina egna drömmar, och att hitta en möjlighet att göra nåt som hjälper andra att förverkliga sina drömmar om ett bra liv. Självklart tänker jag på barnfonden och att där kunna skänka ett fruktträd till familjer och byar i Kambodja. Men du kan också välja att bli fadder för ett barn och verkligen förändra livsbetingelserna för andra människor.Dagens citat

En dansk filosof och teolog fader till existensialismen Søren Kierkegaard har formulerat sig ungefär så här: "Väljer inte du har du ändå valt att någon annan tar ditt val ifrån dig".Ett härligt cyklande inlägg

Recumbent Cycling in Finland from Lowride on Vimeo.

onsdag 21 april 2010

Termos och bränsleflaska på plats


Fastsättningen av termos och bränsleflaska fixades fint med smarta lösningar från BikeBuddy. Skickar även här med en länk så du kan kolla själv


Posted by Picasa

Stora flaskor på platsNu är de stora vattenflaskorna på plats. Ser ut som syrgastuber tyckte någon och förslog namnet cykelbubblaren i stället.

Flaskorna som kommer från Klean Kanteen och kostar en slant, men hållbarheten lär överleva åtskilliga plastflaskor dessutom slipper man en massa giftigheter, bakterietillväxt och smaksammanblandning med föregående påfyllning. Flaska klarar både varma som kalla drycker.

Skickar med deras länk så kan du kolla in deras i mina ögon fina produkter.


Posted by Picasa

måndag 19 april 2010

12 dagar och det fixas fortfarande

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Det är fantastiskt kul att fixa det som är lite knepigare. Har löst platsbristen på cykeln med lite smarta och effektiva lösningar för förvaring av vatten, termos och köksbränsle. Det gäller att utnyttja det lilla utrymmet så effektiv som möjligt. Men även att hålla det flytande utanför väskorna då det alltid finns risk för läckage. Ett läckage är allvarligt när man lever i naturen utan den vardagliga komforten.

Bilder kommer