fredag 1 juli 2011

Mem - Nyköping -Backarnas kung

Färden från Mem var behaglig, solen lyste och den ljumna vinden smekte fram över fälten. Dofterna som vinden bar var en angenäm blandning av blommor, träd, gräs och så den smörliga doften av raps. Vikbolandet som området heter visade sitt allra bästa leende och jag solade mina sinnen i hennes leende.

Ö Husby bjöd på god fika vacker miljö som du ser på bilden
Framme vid färjan, stod i kö 3 minuter och sen bar det av ut över Bråvikens blånande djup. I fören på färjan tonade upp sig ett bergsmassiv som jag visste att jag skulle över. Tanken att cykla var lagen ur hågen, insikten att här går man med sin cykel fick jag redan 1983 då jag cyklade här första gången.

Väl iland på Kolmården sidan fixade jag kaffe, slappnade av medans färjan flyttade bilar , motorcyklar och lite husvagnar över viken. Så började den långa vandringen uppför när jag var bara några hundra meter från krönet svängde Cykelspåret in till höger eftersom detta spår är det som ska styra mig till Haparanda så hängde jag på, glad att jag klarat backarnas Konung. Det hade tagit mig ca: 15 minuter att gå uppför.

Efter några hundra meter så kom en liten nerförsbacke, sen en till och en till och en till. Och så var jag nere på havsnivå igen, cykelspåret är fint men detta var en oväntad och svettig upplevelse. Backen som nu väntade mig uppför alltså var dessutom brantare, kanske inte lika lång men tiden uppför blev längre än i den förra väl uppe på plant läge trampade jag vidare glad över min bragd att komma upp. (Fanns ingen taxi). Så började det att gå utför igen och så träffade jag havsnivån den tredje gången. Jag insåg att cykelspåret skapats av någon träningssugen och överambitiös alpcyklist.

Då kan man ju fråga sig vad jag fick ut av mina nedslag i havsnivån. Ett gammalt skräpigt varv, ett raspigt kaffe dessutom i början på den tredje backen. Jag förstod baktanken och trampade stolt vidare mot backens topp. Efter 20 meter när mjölksyran sprutade ut genom byxtyget ( på mina byxben alltså) så var det bara att svälja den kortvariga stolheten och kliva av och börja gå uppför den tredje backa kungens asfalt.

Så när jag kom till den backens topp så bar färden av innåt landet, skönt eftersom jag växt upp (tonåren) i Nyköping så började jag känna mig hemma. Nu var det bara att köra på de sista 3 milen hem till broder Lars med familj.

När så cykelspåret visade en väg in till höger, med grusbeläggning då log jag och cyklade förbi, inte havsytan en fjärde gång.

I sen sommarnatt är detta skrivet och nu ska jag sova. mätt. nöjd och med ett leende på läpparna.


Barnfondens logga på min blogg klicka gärna på den och skänk ett fruktträd till barn där du gör skillnad.

torsdag 30 juni 2011

Mem en port mot havet

Efter några kilometer så kom jag fram till Mem. En liten sommaridyll fullt med positiva människor som bara ostressade. Pratade med en man från Schweiz dom var på resa i Sverige och Finland med husbil.

Slussvakterna trivdes med sitt arbete och kunde berätta en och annan historia om nybörjar slussning

Så trampar jag vidare mot Östra Husby och färjan över Bråviken. Sen blir det backigt när mina ben ska pressa mig över över Kolmården upp mot Svalsta och Nyköping som är dagens mål.Posted by Picasa

Äntligen Söderköping

Sä närmade jag mig Söderköping cyklade på den gamla banvallen efter en stund på vanlig små väg fanns denna, undrar vad som skulle hända om jag skulle möta en sådan här. Helst inte kände jag!

Söderköping bjöd på en kvällstur längs Göta kanal. Vackert och rofyllt.Efter en burk vita bönor och lite tonfisk hittade jag mig en tältplats för den tredje natten. Det var lite mörkt när jag slog upp tältet. När jag sen låg där och slappnade av rörde sig golvet i tältet. Skumt! Ut och titta Aha snigelrace med mitt tält som som tunnel. Skum känsla. Lite senare blev tältet angripen av en gås. Troligen var det hans favoritplats. Kanske ville den åt sniglarna som gömt sig under tältgolvet
Posted by Picasa

onsdag 29 juni 2011

Valdemarsvik

Jag slutade natten här, och började dagen. Hittade en bra plats bra vid vattnet en träanordning där jag skulle vila några timmar innan affärerna öppnade. Klockan 8 bullrade det helt vansinnigt när jag sömndrucket tittade upp befann jag mitt i ett scenbygge. Arbetarna log med hela ansiktet åt min belägenhet. Nåja vad gör man inte för att roa sin omgivning.
Nu har jag investerat 5 kr i dusch det är nog en av mina bättre investeringar

Så lite bilder från i går och i natt
 
 
 
 
 


Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

Valdemarsvik - Ringarum

Idag har det varit lite slappt i värmen men jag har ändå fått ihop några mil. Ibland har jag önskat en isglass varje km. Enligt bygdens folk har varit den varmaste dagen i sommar.

Mest asfalt har susat under mina däck, vilket är skönast att cykla på. Hade till och med lite lust att knäcka uppförsbackarna, okej jag vann inte alla gånger jag försökte. Sen fick jag nöjet att cykla en gammal banvall INTE EN BACKE!

Nu är kroppen i stort behov av massage, ni vet någon som går på en. Jag hade nog tänkt mig en stor härlig Sumobrottare som vandrar omkring på rygg och ben.

I Gusum finns det ett lite märkligt torn, kyrka nej, bara klocktorn? Kanske vet du vad det är för något

Sitter just nu i Ringarum och dricker kaffe, gott! Samtidigt passar jag på att ladda elektroniken. Har tänkt mig Söderköping lite senare ikväll

Skickar med några bilder

Ha det gott

Ps i morgon är det Vikbolandet, färja och Kålmårdenområdet landa i Nyköping är målet, imorgon alltså.Posted by Picasa

tisdag 28 juni 2011

mitt i inget

Varmt i dag, cyklat under kvällen och förnatten, precis landat på en P-plats. Vart jag är har jag inte kläm på men en kyrkklocka slog halv tolv så något litet samhälle finns i närheten. Batterierna i lamporna var slut så jag stannar här någon mil från Valdemarsvik

Lofta

 

Hälsningar från Lofta
Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

Andra natten

 


 

I den första bilden visar det havet, där jag tvättade av mig inte speciellt kallt faktiskt, riktigt skönt. Sen är bilderna på andra nattens sovplats.

När det gäller min cykling ligger jag lite efter snittet men det är bättre att ta det lungt i början och få igång kropp och styrka.
HAr träffat ett trevligt par några gånger, två kärror ne med packning en med ett barn på 14 månader. Har cyklat Öland Gotland och nu på väg norrut. Sådant blir jag imponerad av.
Kan bara önska dom lycka till.

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

Fikastund

Sitter just nu på ett mysigt fik, en skola som några driftiga människor gjort om till lite av ett sommar paradis. Gott kaffe, kall cola och en cibatta med mozzarella Mmmm. Passar på att ladda datorn och vila mina trötta ben. I dag är det varmt och vätskan flödar ur kroppen när jag sitter på cykeln. Därför tar jag det lugnt nu när det är som varmast.Här är det 25,8 grader i skuggan. Varmt och skönt.
Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Vidare norrut

 
 
 
 
 
 

Resan började i Oskarshamn. Vädret var precis lagom, framåt kvällen kom en liten regnskur, då satt jag under en stor björk och läste en bok, det var mysigt
Sitter i Västervik. Har just bevittnat att arbetarrörelsen inte är död, utanför bostadsbolagets lokaler samlades lärare som sjöng och och ropade: Vi är värda mera lön. Riktigt roligt att se att det finns lite irritattion och kämparanda i gamla Svedala.

Resan hitt har varit bra, en inte speciellt lätttrampad grusväg med mycket lösgrupp blir lite slängigt, låren har fått jobba riktigt mycket, men vad hade jag annat väntat.

Vädret har varit kanon fint. Många goa människor har jag mött.

Var och hälsade på en av mina härliga sponsorer Klean Kanteen i Västervik det var kul att möta dom på plats. Visseligen skull jag varit där för 14 månader sen men som man säger bättre sent än aldrig..


Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

På väg mot västervik

 
 

Grus grus och backar. Måste erkänna att det var betydligt mer och brantare backar än jag trodde det skulle vara.

Myntat uttryck
Fördelen med en uppförsbacke är den kommande nerförsbacken, nackdelen med en nerförsbacke är den kommande uppförsbacken.

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

Första natten

 


Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se
Posted by Picasa

oskarshamn gamleby

Har nyss slagit upp tältet, mitt i skogen. Riktigt mysigt med alla naturljud. Träffat många roliga människor. I datorn finns en hel del foton som jag tänkte ladda upp i kväll. Men skog och comvik var ingen lyckad kombination. Så det får vara lite enklare eftersom jag skriver på telefonen. I morgon får jag ladda upp lite bilder och upplevelser.

oskarshamn gamleby

Har nyss slagit upp tältet, mitt i skogen. Riktigt mysigt med alla naturljud. Träffat många roliga människor. I datorn finns en hel del foton som jag tänkte ladda upp i kväll. Men skog och comvik var ingen lyckad kombination. Så det får vara lite enklare eftersom jag skriver på telefonen. I morgon får jag ladda upp lite bilder och upplevelser.