lördag 10 april 2010

Beskjuten!

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Jag har läst många bloggar och hemsidor som handlar om människor som har rest i främmande land, klarat sig bra utan intermezzon. Cyklat i Irak utan beskjutning.

I dag skulle jag cykla till jobbet alltså turen mellan Säffle och Åmål. Halvägs alldeles norr om soptippen åker en bil förbi riktning norrut vinrödherrgårdsvagn av något slag. Bakre vindrutan var nervevad och när den passerade så small det till i cykel. Första tanken var att det var en sten eller nåt annat som studsat. Men på cykelväskan fanns färg av en gul paintbollkula.

Obehagligt, men jag fortsatte att cykla. En stund senare känner jag mig iaktagen tittar ut på E 45an ser samma bil och sen smäller det till igen. Den här gången tar det på ramen. Nu plockar jag fram kameran för att fotografera den vildsinte skytten men då uteblir han eller hon (tur är väl det).

Lever vi helt säker eller i vårt lilla trygga land?

torsdag 8 april 2010

En liten träningstur på 38 km

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Regn, dimma och 5 grader. Perfekta träningsförhållanden för att känna på hur det kan vara och vad jag behöver i klädväg. Trampade iväg lugnt och stilla, en tur och retur Åmål, Säffle.

Det kändes skönt och ibland väldigt tungt men inte oväntat, gym träning och stillasittande är ingen optimal grund för långfärdscykling. En skön och blöt upplevelse där jag insåg att mina ben behöver betydligt mer träning för att kunna föra mig genom Svearike.

En av höjdpunkterna var att passera 7 meter från en stor fin råbock som lugnt idisslande konstaterande, att ett så långsamt fordon som mig på cykel inte utgjorde någon större fara.

38 km slutade turen på vilket gör mig ganska nöjd även om jag vet att från 1 maj behöver jag åstadkomma 10-15 mil per dag. Men den dagen den glädjen;) Mina lite ömma muskler tycker att det är snart dags att lägga sig i sängen och sova, för att i morgon få slita lite mer.

onsdag 7 april 2010

Mer bilder

 
 
 


Posted by Picasa

tisdag 6 april 2010

Ännu mer bilder från nörden
Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se.'

Här lite mer nördigheter, här en av de första lite vingliga turerna. Vansinnigt roligt!


måndag 5 april 2010

Nu äntligen!

Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se.

Nu äntligen står cykel hemma hos mig. Det känns skönt och har varit en lång väntan.

Kastar upp lite nördiga bilder. Jag lovar att det ska bli bättre bilder framöver.


Se även min hemsida www.cykelbloggaren.se

Tidig morgon i mina ögon mätt. I dag är det den stora dagen, om en ½ timma åker jag till Gånghester för att hämta min cykel. Löjligt spänd, det känns ungefär som när tomten skulle komma när jag var liten. Hoppas att under dagen kunna lägga upp några bilder på cykeln. Nej nu är det dags att packa ihop sig och strax ge sig av.

Ha en god dag!