torsdag 24 december 2009

Skum i huvet eller...

Så sitter man (jag) där. Magen kurar bordet är överdukat med mat.Jag började ganska försiktigt men ni vet, det blir fler portioner och tillslut var jag nästan sjukligt mätt. Efter allt prat och all mat så bestämde jag mig för att jag skulle ta en promenad hem. Inte mer än 5 km men bättre än inget. Dessutom har jag nyss kommit in efter ytterligare en promenad på ca: 5 km. Så kontentan är övermycket med mat men hyfsat med rörelse det gör att dagen inte blev alltför mycket minus.Undrar ibland varför jag reagerar som jag gör. Varför äter jag mer än jag behöver och varje gång det är jul. Ibland undrar jag om jag har mer skum i huvudet är skumtomtarna.

onsdag 23 december 2009

Dan före dan träning

Den mesta träningen i dag bestod nog av att städa och gömma saker så att det inte syns att det oftast är stökigt hemma. Ja ni vet gästerna kommer julklapparna ska delas ut och man (jag)äter sig mer än mätt. Det är då det ska vara städat och i topp där hemma. Men faktiskt fick jag mig en stund på gymmet. I dag slog jag rekord på crosstrainern 7,5 minuter faktiskt en 50% ökning sen sist. Med såna träningsframgångar så tänds drömmen igen. Jag gav mig även på styrkemaskinerna och tränade ben och mage. Och där finns det mycket att träna ska du veta.
Nu har jag varit ganska flitig några dagar så nu kan jag äta gott och mycket så kanske jag kan orka 10 minuter nästa gång.
Ha en riktigt God Jul.

Förberedande träning

När drömmar blir konkreta blir de inte alltid så rosen skimrande som de var i drömmen. Ändå så känner jag att jag vill leva min dröm. Men för att göra det så måste och vill jag träna och träna. Med drömmen att färdas från Ystad till Haparanda på cykel så finns ingen återvändo.

Nåja nu hade jag varit på gymmet. Orkade 5 minuter på crosstrainern och 30 min på styrke maskinerna. Insikten att gubben hade dålig form var brutal och kolliderade med drömmarna.

Lite missmodig satte jag på mig jackan tog på mig ryggsäcken och gick ut i det kalla vintriga landskapet. Mina svårmodiga tankar skingrades av kylan som letade sig närma min kropp. Det var dags att dra igen blixtlåset men det fungerade inte. När jag tittade ner så såg det ut som om magen dubblerat sin storlek på dessa 35 minuter på gym.
Jag stannade mitt i steget tittade ner en gång till för att konstatera att jackan var för trång. Hur hade det hänt, plötsligt slog det mig det var en puckel på ryggen och då förstod jag att jackan hängt upp sig i ryggsäcken. Jag rättade till jackan stängde blixtlåset och promenerade vältränad vidare hemåt mot soffan och mackan.
"Träna är viktigt för att man ska kunna lata sig;)"